Neugodna tišina kod Varaždinke! “Domaćica je trebala pokrenuti temu”

835


Tehnička crtačica Božena Breški ugostila je protukandidate trećeg dana ‘Večere za 5’. U njezinom domu u Varaždinu ekipu je počastila trostrukim užitkom, slanom tortom i teletinom sa špinatom, a za svoju večeru dobila je 38 bodova te je trenutno na drugom mjestu.

Stela, Jerko i Božidar udijelili su Boženi deset bodova, dok je Jelena bila nešto stroža pa je dala domaćici osam bodova. “Predjelo mi nije sjelo, glavno jelo bilo je fino, a desert mi je bio klasičan desert koji se jede svake nedjelje. Bila bi devetka, međutim smatram da je imala preveliku pomoć u pripremi večere i zato sam joj smanjila ocjenu”, elaborirala je Jelena ocjenu.

Sve o kandidatima Večere za 5 pratite na OVOM LINKU.

Pripravu večere Božena je započela radom na glavnom jelu. Teleće zeleno oko označilo je teletinu punjenu palačinkama od špinata, šunke, sira i crvene paprike. Nakon što je teletina otišla u pećnicu, a onda se prihvatila i na povrće za prilog. Slana torta iduće je čega se Božena prihvatila, a odlučila ju je poslužiti za predjelo. Šunka, sir, majoneza, vrhnje, krastavci, jaja – predjelo je Božena brzo spravila, a potom se prihvatila deserta. Trostruki užitak kolač je koji obožavaju djeca današnje domaćica pa se stoga na njega i odlučila.

Nakon što je pripravila večeru, Božena se bacila na uređivanje doma i pripremu aperitiva za doček ekipe. Domaćica je protukandidatima, uz ostalo, ponudila i tepku koja je oduševila Jerka – toliko da je tražio repete. “Domaćica je bila pristupačna i vrlo ljubazna na dočeku, meni je bilo super”, komentirala je Stela. “Mislim da je imala malo tremu, nije mi bila prirodna. Pila sam rakiju od kruške tepke i imam sumnju da to nije bila rakija od tepke”, dodala je o aperitivu Jelena.

Sve o kandidatima Večere za 5 pratite na OVOM LINKU.

Slana torta prva je stigla za stol u Boženinom vrtu. “Predjelo je izgledalo šareno”, komentirao je Jerko. “Volim tradicionalnu hranu i nisam očekivala takav oblik u predjelu”, dodala je Jelena. U neobičnoj tišini ekipa je uživala u predjelu, uživali su svi osim Jelene. “Nisam mogla odvojiti što mi paše, a što ne, bilo mi je previše svega”, izjavila je. “Okusi su bili izbalansirani”, zaključila je Stela.

Teleće zeleno oko iduće je stiglo pred ekipu, a Stela je odmah komplimentirala izgled glavnog jela. “Imao sam neprimjerenih skepsi u vezi glavnog jela”, komentirao je, pak, Jerko. Lijepom izgledu glavnog jela unatoč, za stolom je vladala tišina. “Kolo uvijek prvi vodi, domaćica je trebala po bontonu i domaćinstvu kad je vidjela da je tišina, trebala je preuzeti, vidjeti što nedostaje, povući temu i pokrenuti temu”, jasna je bila Jelena o neugodnoj tišini.

Sve o kandidatima Večere za 5 pratite na OVOM LINKU.

Glavno jelo u tišini je privedeno kraju pa je uslijedio desert. Trostruki užitak dojmio se ekipe, čak i Jelene. “Ne sjećam se kad smo bili šutljivi, meni su prigovarali da sam često šutljiv pa je moguće da sam se savršeno uklopio u to”, objasnio je Jerko tišinu koja je i dalje vladala za stolom. Tek neobavezni razgovor o orasima prekinuo bi tišinu. Nisu kandidati bili pričljiviji ni tijekom dodjele poklona, za koje je Jelena također imala par zamjerki. Smetalo joj je umjetno cvijeće.

Za kraj, ekipi je zasvirao Boženin unuk Noa. “Stvarno nas je iznenadio, vrlo lijepo svira”, komentirao je Jerko. “Nije bila baš moja muzika”, dodao je Božidar. “Atmosfera malo zatišje, gazdarica je trebala voditi riječ”, zaključila je Jelena.

Sve o kandidatima Večere za 5 pratite na OVOM LINKU.

‘Večeru za 5’ gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.