Na najljepšoj zagrebačkoj lokaciji: Kreće festival zdravlja!

793


Festival zdravlja još će jednom, ovog vikenda, čak dva dana, okupiti stručnjake, liječnike, kineziologe, nutricioniste i zainteresiranu javnost na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama i panel diskusijama na temu zdravlja 03. i 04. srpnja kod Vidikovca u Maksimiru.

Godina iza nas ostavila je otvorena mnoga pitanja, a sa zdravstevnim posljedicama tek ćemo se  suočiti. Zato ovaj vikend u Maksimiru saznajte što možete učiniti za sebe i za svoju obitelj jer od 10 ujutro pa sve do navečer, družimo se na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive diskusije o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivne preglede.

Program počinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati prigodnim ljetnim panelom „Sunce – prijatelj ili neprijatelj naše kože“ powered by Eau Thermale Avene, a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole.


Na bio&bio štandu započnite dan smoothijima,  a u popodnevnim satima upoznajte se s zdravim receptima i zalogajčićima Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga @brekalicious.

Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznajte na panelu „Postpandemijska pandemija – debljina“ powered by Pliva. Pliva, koja ove godine slavi i 100. rođendan, osigurala je svim posjetiteljima u subotu besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2. 

U sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta napravite detaljnu analizu tjelesne mase i saznajte biološku starost vašeg organizma.

U popodnevnim satima u hladu maksimirske šume saznajte kako je nastao domaći brend zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker koje su ujedno i službene maske festivala kako bismo se pridržavali svih epidemioloških mjera.

Nedjelju započinjemo vježbanjem powered by HEP „Hodanje je lijek“, a odmah poslije saznajte zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma od renomiranih stručnjaka kineziologa, nutricionista i farmaceuta powered by Farmacia. Osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu njihova pop up sportskog savjetovališta možete dobiti i savjete o prehrani sukladno vašem zdravstvenom statusu i statusu treniranja.

Ako želite provjeriti opće stanje svoga organizma, kod Croatia Poliklinika kupole potpuno besplatno provjerite krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom – tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma.

A na panelu „Postcovid stanje uma“ powered by Croatia Poliklinika saznajte kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti.

bio&bio je za posjetitelje i u nedjelju pripremio radionice zdrave kuhinje uz Maju Brekalo, a Franck je osigurao pauzu uz kavu i čaj.

Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani „Ljeto bez parea“ i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje.

Raspored svih događanja provjerite na Facebook stranici.

Pridružite nam se na zdravom vikendu kod Vidikovca u Maksimiru!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.