Ova je žena sinoć pomela konkurenciju! Ona je veliki prasak godine!

912


Na sinoć održanoj dodjeli glazbene nagrade Rock&Off Je Veux je osvojila čak četiri priznanja i to za najbolji album, pjesmu, Pop&Off i novog izvođača godine.

Do jučer je Je Veux  bila u konkurenciji za 5 nagrada, što je bio najveći broj nominacija jednog izvođača na ovogodišnjoj dodjeli. Po završetku kući odnosi njih 4 koje su zasluženo uhvatili „I Glow“ kao Album godine, „Lovable“ kao Pjesma te sama Je Veux kao Pop&Off izvođač i Veliki prasak godine. Unatoč činjenici da je i u nedavno objavljenim godišnjim top listama osvojila vrhove većine njih sinoćna premoćna pobjeda u svim glavnim kategorijama ipak je iznenadila Je Veux: „Iskreno sam iznenađena i sretna. Ovo je godina koju ću stvarno pamtiti i to ne samo po virusu i potresima nego po glazbi koja je ipak pobijedila sve. Čestitam svim nagrađenima i svim nominiranima od srca, a osobito muzičarima kojima nije bilo lako i svima nam želim koncerte i publiku. Hvala mojim dečkima Đuri, Igoru,Toniju, hvala svima koji su radili na ovom albumu jer upravo zbog svih njih moja priča zvuči tako kako zvuči. I u najtežim vremenima glazba ipak sjaji. You Glow!“

„I Glow“, Album godine, u digitalnom izdanju je objavljen proteklog 25. studenog, dok će se CD naći u prodaji na Dan žena, 8. ožujka 2021.


Dugoočekivani debitantski album skup je glazbenog odrastanja i prikupljanja iskustva, a nastajao je od 2017. godine naovamo. Album “I Glow” zatvara krug cijele godine u kojem je Je Veux, uz najnoviji, objavila i tri odlično prihvaćena singla koji su našli svoje mjesto u radijskom eteru, i pozicionirala ju kao jednu od najzanimljivijih autorica na ovim područjima. “Album “I Glow” dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, živjela, sanjala i s čime sam se borila. Album ima devet pjesama, a to je broj koji prati moj životni put i uvijek se provlači kroz sve što živim i radim. Tesla je smatrao da je broj devet ključ svemira, pa možda i ovih devet pjesama otključa neka vrata iza kojih se kriju novi svjetovi, ljudi, osjećaji baš onako kako to glazba i radi”, poručuje Je Veux.

“The First Song (1998.)” koja otvara album prva je pjesma koju je Željka napisala na gitari 1998. Sada je dobila potpuni aranžman uz klavir i elektroniku koju potpisuje Toni Starešinić, što, kako kaže Je Veux, opisuje put i susret s čovjekom koji će utjecati na njeno glazbeno stvaralaštvo. Najavni singl albuma “Girlfriend” govori o prijateljskim odnosima, dok je “Dance to forget” posveta glazbenim idolima, glazbi i ljubavi prema plesu. Pjesma “Beautiful” govori o tome što znači biti živ, dok “Enough” progovara o odnosu dvoje ljubavnika koji iscrpljuje. Pjesma “I Glow” ironična je hip-hop stvar o svima nama koji se ogoljavamo pred drugima, ali često sumnjamo koliko smo dobri i kako se nositi s pritiskom. Pjesma “Strange Love Affair” govori o neobičnoj vezi sa strahom, dok posljednju pjesma na albumu “Song To My Wounded Self” Je Veux je napisala samoj sebi koja je ranjena.

Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić. Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

FOTO: Vanja Vučinić

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.