Maleni Vrgorac je zapravo jako cool! Pogledajte kako dobar sadržaj nudi ovoga ljeta

476


Svako ljeto mali gradić na jugu, Vrgorac vrvi od manifestacija, a ove godine donosi još bolje predstave, manifestacije i koncert iznenađenja koji će zasigurno oduševiti brojne domaće i strane posjetitelje. Nakon programa za najmlađe koji je bio zabavan, edukativan i vrlo dobro posjećen, od 23. srpnja do 11. kolovoza ne propustite vrhunske glumce i trenutne hit predstave u gradskom parku u Vrgorcu upravo na ljetnoj pozornici pod zvijezdama.

Predstave za odrasle otvara Kazalište Moruzgva 23. srpnja s početkom u 21 sat s glumačkom postavom Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Ćuić s hit predstavom „Tvorničke postavke“. Kazalište Moruzgva dolazi s ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom koja daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Riječ je redateljskom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Tvorničke postavke koju opisuju kao ‘feel good komediju’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

Zatim, 27. srpnja dolazi Umjetnička organizacija Tragači s popularnom predstavom „Šetači pasa“ u kojoj glume trenutno Barbara Vicković, Zoran Pribičević i Josipa Oršolić. ‘Šetači pasa’ su nježna i smiješna predstava, zabavna i pametna, puna razumijevanja i ljubavi, baš kao što se psi odnose prema ljudima.U „Šetačima pasa“ autorica teksta, ujedno redateljica, Jelena Hadži-Manev prikazuje sudbine troje ljudi, koji se isprva slučajno, a onda ciljano susreću u parku kamo dovode svoje pse. Iako im, naoko, ništa ne nedostaje, kroz kratke scene i fragmentarne dijaloge, postupno otkrivamo njihove karaktere i živote.


Kazalište Moruzgva se vraća u Vrgorac 4. kolovoza s predstavom „Čudo“ koja trenutno igra po cijeloj Hrvatskoj. Glavna zvijezda predstave Ecija Ojdanić, „žena je iz naroda“ koja utjelovljuje lik Vlayne, čistačice, zdravorazumska heroina i “žena iz naroda” koja postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Naime, radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, autora i redatelja Ivana Lea Leme. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja.

Iako se predstava zove „Na kavicu u podne“, neće se održati u te vruće ljetne sate, već od 21 sat, 11. kolovoza dolazi ekipa Teatra Gavran, a u predstavi glume Mladena Gavran i Vedran Komerički. “Na kavicu u podne” iznimno je topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu. 

Ljetni program ovogodišnjih manifestacija ne prestaje, već se tradicionalno održava festival pustolova „Mate Svjetski“ 25. i 26. kolovoza, s odličnom ekipom avanturista i svjetskih putnika koji će prezentirati svoja iskustva i priče s najljepših destinacija svijeta. U sklopu festivala ne propustite i koncert iznenađenja koji će ostati još neko vrijeme pod velom tajni.

I za kraj ljeta, točnije od 1. do 3. rujna po prvi puta u Vrgorcu se organizira srednjovjekovni festival Vrhgora, koji će ugostiti stotinjak vitezova, izlagača, izvođača i vrhunskih glazbenih imena. Za više informacija pratite službene stranice i društvene mreže Grada Vrgorca i Centra za kulturu i baštinu Grada Vrgorca.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.