Kamo za vikend? Ovo je najbolja adresa za cijelu obitelj

888


Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada. Sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava od 01. do 03. listopada 2021. godine.

U organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice u Ivanić-Gradu će se održati 17. Bučijada i 7. Festival igračaka.

Na ovogodišnjoj prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatska, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu uz pivo od buče i autohtono vino škrlet, bit će gastro zalogaja i bučnice.


Svečano otvaranje 17. Bučijade održat će se

02. listopada (subota) 2021. godine u 11:00 sati

glavna pozornica, Trg V. Nazora, Ivanić-Grad

na kojem će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša nazočiti brojni uzvanici.

Nakon svečanog otvaranja, u 11:30 sati  službeno će svoja vrata otvoriti „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ Udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša  hladno prešano bučino ulje.

U 12:00 sati će se održati otvorenje 7. Festivala igračaka na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka  do Prvog pljeska.

U nedjelju u 10:30 sati  dolazi i kuma 17. Bučijade Anite Kajtazi Roth.

Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe, tako se u prostoru POU može pogledati izložba „150 godina Ivanić-Grada“, u Muzeju Ivanić-Grada „Kultura i povijest Ivanić-Grada“, uz Vatrogasni dom Ivanić-Grad izložbe gljiva i malih životinja. Organizirano  je nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu.

Zabavni dio programa zagarantiran je kroz cijeli dan, a posebno s večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja bit će postavljeno malo Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

Manifestacija se održava uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.