Kako putovati na motociklu? Od sada sve to, ali i puno više, u ovoj sjajnoj knjizi

0
576

Motociklist, bajker, pustolov, od nedavno i putopisac, Igor Kukec – Brmbi, sve svoje moto pustolovine sažeo je na jednom mjestu, Brmbi je izdao knjigu.

Bogato opremljena putopisna biografija s mnoštvom fotografija i zanimljivih tekstova već je u prodaji. U knjizi Igor opisuje svoja putovanja kroz sedam proteklih godina. Zanimljive brojke kriju se u njoj, sedam godina putovanja, 350 tisuća kilometara, 45 država i tri kontinenta, 15 tisuća litara benzina i još mnogo toga.  Posebno će zanimljivo biti pročitati neke neobične situacije koje se događaju na putovanju, a takvih je kada vozite dva kotača i prelazite toliki broj kilometara uistinu mnogo. U svojim tekstovima Igor nas vodi u daleke destinacije, koje su za neke daleke i ako bi putovali avionom. Tako možemo čitati o putovanju kroz Rusiju, vožnju cestama Sibira, prolazak iznad Kine. Osim hladnih i sjevernih krajeva putovao je Brmbi i na jug. Detaljno opisuje kakav je osjećaj voziti pustinjom u društvu deva. Posebno mjesto je Nordkapp, koji je osim dugoprugaških dionica postao zaštitni znak ovog putposica, pustolova i ljubitelja u daljinu. Kako je sjeo na motocikl, tako svake godine posjećuje tu najsjeverniju točku Europe. U svojih sedam godina na dva kotača, Igor Kukec Brmbi promijenio je pet motocikala. Kakva su iskustva vožnje na njima, koje su njihove tajne i mane, prednost, detaljno Igor opisuje u svojoj knjizi. Osim putopisnih rečenica, knjiga obiluje i slobodno možemo reći onim tehničkim zanimljivostima, poput prijeđenih kilometara, kroz koliko je zemalja i kontinenata prošao, koliko je litara benzina i guma potrošio do toga gdje se dobro spava i još bolje jede. Biografija je i svojevrstan priručnik za puvovanja u kojima Igor nesebično dijeli savjete i preporuke svima koji se odluče putovati. Iz prve ruke možete saznati kako se kaciga, jakna, hlače, čizme ili neki drugi dio opreme ponaša na temperaturama koje prelaze 40 celzijevih stupnjeva ili na sjeveru kada padaju ispod ništice. Uistinu korisnih i vrijednih savjeta o putovanjima u ovoj knjizi neće nedostajati. A doznati to iz prve ruke nešto je vrijedno čitanja.

Vratiti će se Igor u svojim tekstovima i na sam početak bajkerske karijere. Motocikl je kupio sasvim slučajno i to nakon što mu je supruga Renata koja je tada ležala u bolnici u razgovoru rekla Igore kupi motocikl. I tako upravo bi. Kako je putovati u dvoje, ali ne s dva motocikla, nego sa suprugom kao suvozačicom sigurno će biti zanimljivo za čitateljice nježnijeg spola. Ono što Igor također u svojoj knjizi itiče, a to je zemlja iz koje dolazi. Trudi se na svakom od svojih putovanja širiti dobar glas o Hrvatskoj zemlji dobrih ljudi, ukusne kuhiinje, prekrasnog krajolika i još bolji moto ruta. No, kako vam ne bi baš sve otkrili, za puno detalja o putovanjima, motociklima, opremi, ljudima i prometnicama u mnogima nepoznatim državama za ovo putopisno štivo potrebno je izdvojiti 139 kuna. Toliko košta prva u nizu Brmbijeva knjiga. Osim online prodaje u planu su i brojne promocije knjige gdje ćete je osobno moći kupiti, razgovarati s Brmbijem, čuti poneki savjet ili prijedlog kako putovati na motociklu.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime