Jeste li vidjeli unutrašnjost ovog dvorca? Ovo je naprosto nešto jedinstveno

0
256

Doživite bečki dvorac Schönbrunn i njegovu povijest kroz virtualnu stvarnost

U dvorcu Schönbrunn posjetitelji sada zahvaljujući suvremenoj tehnologiji mogu uroniti u više od 200 godina habsburške povijesti dok sjede udobno zavaljeni u sjedalu.

Barokni dvorac Schönbrunn, koji se ubraja među najposjećenije atrakcije u Beču, nedavno je proširio svoju ponudu. Zahvaljujući modernoj tehnologiji posjetitelji dvorca osim klasičnih obilazaka sada mogu zakoračiti u virtualnu stvarnost i otputovati u prošlost. Pomoću VR naočala mogu uroniti u svijet dinastije Habsburg i doživjeti povijest izbliza te upoznati Mariju Tereziju, caricu Sissi ili cara Franju Josipa u 3D-u i ultra visokoj rezoluciji 4K. 

Posjetitelji se mogu udobno smjestiti u jedno od oko 100 sjedećih mjesta u prostorijama prijestolonasljednika Rudolfa pa staviti VR naočale i uputiti se na individualnu virtualnu turu u prošlost monarhije u trajanju od oko 25 minuta. Pritom mogu biti prisutni dok se planira današnji izgled dvorca, poslušati prve kompozicije Wolfganga Amadeusa Mozarta ili pak večerati s caricom Sissi i carem Franjom Josipom. Film prikazuje više od 200 godina habsburške povijesti – od vremena vladara Leopolda do smrti cara Franje Josipa, a dostupan je na 19 jezika.

Na ovom se projektu ukupno radilo dvije godine. U suradnji sa Schönbrunnovim stručnjacima u deset je mjeseci nastao scenarij koji pruža uvid u uzbudljive priče o stanarima dvorca. Za snimanje je izrađeno više od 300 kostima i dodataka, a na audiciji za uloge bili su glumci iz cijele Europe.

Kombinacijom računalno stvorenih slika i snimljenih prizora stvara se do sada jedinstveno i impresivno iskustvo za posjetitelje iz cijelog svijeta koje odgovara povijesnim činjenicama. 

Ulaznice i više informacija: https://schoenbrunnvr.com/en/.   

Slika 1: VR naočale omogućuju putovanje u prošlost

© Filmfinity GmbH

Slika 2: Na raspolaganju je oko 100 sjedećih mjesta

© Filmfinity GmbH

Slika 3: Večera s caricom Sissi i carem Franjom Josipom

© Filmfinity GmbH

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime