Jeste li čuli za ovaj festival kave? Ako vam je usput, svratite, bit će jako zanimljivo

0
171

Bečki festival kave svake godine privlači mnogobrojne ljubitelje tog napitka iz cijele Europe. „Vienna Coffee Festival“ ove godine ulazi u svoje osmo izdanje, a održat će se od 9. do 11. rujna u dvorani Marx-Halle, zgradi pod spomeničkom zaštitom, u 3. bečkom okrugu Landstraße.

Gosti će na ovogodišnjem festivalu moći uživati u raznovrsnoj ponudi kave s najboljih plantaža iz cijelog svijeta, dobiti uvid u najnovije tehnike prženja kave te suvremene strojeve i mlinove kave koje koriste proizvođači i distributeri. Doživljaj će upotpuniti profesionalni baristi pripremajući espresso, filter-kavu te koktele s kavom, a posjetitelji će se moći informirati o pravilnom postupku prženja kave i njezinom konzumiranju. Održivost i društvena odgovornost bit će podjednako u fokusu kao i novi trendovi.

Na festivalu će biti zastupljene najbolje domaće pržionice te najbolji međunarodni distributeri zelene kave s preko sto vrsta kave iz svih regija svijeta. Osim što će moći kupiti omiljenu kavu, posjetitelji će moći nabaviti i svu opremu za pripremu napitka.

U sklopu trodnevnog festivala kave u Beču održat će se i niz radionica, izložbi i koncerata, a program će zaokružiti raznovrsna kulinarska ponuda.

Slika 1: Ove se godine održava 8. izdanje festivala kave

© Christina Karagiannis

Slika 2: Baristi pripremaju kavu

© Philipp Lipiarski

Slika 3: U ponudi su i kokteli s kavom

© Christina Karagiannis

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime