Je li ovo najljepše klizalište? Posjetite ga ako imate priliku

934


Veliko klizalište u srcu Beča ove godine otvara svoja vrata 19. siječnja, a njegova površina iznosit će čak 9.500 m2

Dok je sezona klizanja na otvorenom u mnogim gradovima već završila ili je zbog izvanredne situacije potpuno izostala, glavni grad Austrije i druge pandemijske zime nudi odličnu zabavu na svježem zraku. Omiljeno klizalište „Bečki ledeni san“ na trgu ispred zgrade gradske vijećnice 19. siječnja ponovno otvara svoja vrata za ljubitelje ove zimske aktivnosti.

Klizači svih uzrasta ove bi godine mogli biti itekako oduševljeni. 27. izdanje „Bečkog ledenog sna“ – jednog od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu – bit će, naime, najveće dosad. S početnih 1.600 m2 1996. godine klizalište se 2019. proširilo na 9.000 m2 na dvije razine, a ove godine njegova će površina iznositi čak 9.500 m2. Organizatori pripremaju dodatno iznenađenje – s nove atrakcije na gornjoj razini moći će se uživati u čarobnom pogledu na vijugavu ledenu stazu koja vodi kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice. Dvije odvojene zaleđene površine ponovno će uveseljavati one najmlađe i početnike koji ondje mogu besplatno vježbati klizati. Osim toga, Grad će bečkim vrtićima i školama ponovno omogućiti besplatno klizanje radnim danima u razdoblju od 10 do 16 sati.


Kako bi se izbjegle gužve na blagajnama, ove se godine ulaznice mogu kupiti i putem novog webshopa, gdje posjetitelji mogu ostvariti 10 % popusta. Ulaznice sadrže QR kod koji se jednostavno može očitati na ulazu na klizalište, a imaju ograničeno vrijeme trajanja.

Austrijska prijestolnica želi svojim građanima i turistima omogućiti da u ovim izazovnim vremenima na siguran način uživaju u popularnoj aktivnosti na otvorenom. U skladu s trenutačnim mjerama planira se prijava posjetitelja koji će na ulazu morati predočiti potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti, a obvezno je i nošenje zaštitne maske koja samo za vrijeme klizanja nije potrebna.

Klizalište će biti otvoreno sve do 6. ožujka 2022.

Slika 1: Klizalište se otvara 19. siječnja © stadtwienmarketing/Christian Jobst

Slika 2: Klizalište se nalazi ispred bečke vijećnice © stadtwienmarketing/Christian Jobst

Slika 3: Ove godine njegova površina iznosit će 9.500 m2 © stadtwienmarketing/Johannes Wiedl

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.