Ivanić Grad može biti još bolji! Pozivaju se svi da dođu na besplatne edukacije

487

Kroz turneju Dobra energija, kampanju promocije solarne energije, Zelena energetska zadruga (ZEZ) od sredine listopada u 11 hrvatskih gradova donosi sve ključne informacije o korištenju solarne energije u kućanstvima.

U četvrtak, 25. studenog, kao jedan od gradova-domaćina, Ivanić-Grad će biti posljednji na ovogodišnjem rasporedu i zatvoriti drugo izdanje turneje. Pozivaju se svi Ivanićani zainteresirani za korištenje solarne energije u svom domu na besplatnu edukaciju koju će ZEZ tom prilikom održati u gradu.

Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od korisnih informacija koje građani gradova-domaćina turneje imaju prilike saznati iz prve ruke na edukaciji o solarnoj energiji. “Korištenje solarne energije više nije stvar daleke budućnosti. Kućne sunčane elektrane su pristupačne i iskoristive u svakom dijelu Hrvatske, a građanima želimo pomoći realizirati ih na način koji će za njih biti maksimalno isplativ”, istaknuli su iz Zelene energetske zadruge.

Kampanja je lokalno fokusirana kako bi se prilike vezane uz korištenje solarne energije direktnom komunikacijom približile što većem broju građana te povećalo razumijevanje solarne energije kao lokalnog resursa koji ima potencijal biti nositelj razvoja hrvatskih gradova. Uz edukacije o ugradnji kućnih solarnih elektrana, Zelena energetska zadruga tako kroz savjetodavne aktivnosti u sklopu turneje podržava gradove-domaćine u razvoju i ulaganjima u projekte solarne energije.  “S 0,5% električne energije dobivene iz sunca, Hrvatska je na začelju Europske unije po korištenju sunčanog potencijala. Turneja Dobra energija jedna je od inicijativa kojom želimo potaknuti njegovo veće korištenje. Zato smo prednost pri izboru gradova-domaćina ovogodišnjeg izdanja turneje dali gradovima koji su se u prijavi na naš javni poziv istaknuli po dosadašnjoj posvećenosti i spremnosti na daljnja ulaganja u solarnu energiju, posebno u kontekstu ostvarenja ciljeva Europskog zelenog plana”, objasnili su iz Zadruge.

Edukacija za građane Ivanić-Grada će se održati u četvrtak, 25. studenog, u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad (Moslavačka 11) u 16:00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje da se predbilježe putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.gle/eSLS7ZVPdfazhxWH6.

Zelena energetska zadruga turneju Dobra energija provodi u suradnji s europskom inicijativom Sporazum gradonačelnika, Udrugom gradova i udrugom Pokret otoka.  Cjelokupan raspored turneje Dobra energija može se naći na web stranici Zelene energetske zadruge www.zez.coop.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.