Bundeva 🎃 je definitivno najpopularnija jesenska namirnica, a današnji recept radi se od zlata vrijednog dijela bundeve – njenih sjemenki😋.
Sjemenke bundeve trebale bi se redovito nalaziti na svačijem tanjuru 🙌 zato što su:
- kvalitetan izvor biljnih proteina 🌱
- bogate cinkom koji jača imunitet 👌
- bogate magnezijem koji također jača imunitet, ali i smanjuje umor, potiče apsorpciju minerala i umanjuje napetost mišića i živaca (djeluje opuštajuće) 😴
- dobar izvor antioksidansa – vitamin E i karotenoidi dobrinose borbi protiv slobodnih radikala 💪
Jedan od načina na kojimožete konzumirati bučine sjemenke je u obliku namaza!😍
Sastojci📔:
💚120 ml maslinovog ulja
🧡8 oguljenih glavica češnjaka
💚200 g zelenih (oguljenih) sjemenki bundeve
🧡100 g slanutka (ili graha) iz konzerve
💚120 g nasjeckanog luka
🧡Sok od 2 limuna
💚2 žlice jabučnog soka
🧡40 g svježeg lista korijandra
💚1 čajna žličica soli, po potrebi dodati još soli
🧡120 ml vode (prilagodite dok ne dobijete željenu teksturu)
Puni postupak🥣 za izradu ovog kremastog jesenskog namaza pronađite na našoj web stranici ili kliknite na OVAJ link.
FOTO: PROMO
Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.
Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.