Humanitarni Orašar u HNK za stipendiranje učenika u Sisku

202

Rotary klub Zagreb Agram nastavlja s humanitarnim aktivnostima te su u petak, 2. prosinca, u HNK u Zagrebu, organizirali humanitarnu izvedbu popularne baletne bajke Orašar u kojoj su uživali brojni građani, rotarijanci i njihovi prijatelji. Ukupan prihod ove, do posljednjeg mjesta rasprodane izvedbe, usmjerit će za stipendiranje učenica i učenika Srednje škole Viktorovac u Sisku koji se školuju za medicinske sestre i tehničare.

Ovo je četvrta humanitarna predstava u organizaciji Rotary kluba Zagreb Agram. Tako je 2019. godine, uz Orašara, izvedena i predstava Ciganin, ali najljepši,  čijim je prihodom obnovljeno igralište Osnove škole Grigora Viteza u Zagrebu te podržane druge aktivnosti te škole koja uspješno provodi integraciju djece s teškoćama u razvoju u redovni osnovnoškolski sustav.

RC Zagreb Agram odlučio je nastaviti pomagati srednjoj školi Viktorovac Sisak, ujedno najvećoj školi Sisačko-moslavačke županije, u kojoj se više od 500 učenika obrazuje za zanimanja: kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar. 

Svaki rotarijanski klub ima svoju misiju potpore, a glavna misija Rotary Kluba Zagreb Agram je potpora obrazovanju. U skladu s time, svake godine organiziraju humanitarnu akciju čiji je prihod usmjeren za potrebe škola.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.