Najzgodnija Hrvatica otkriva detalje s Floride! Evo s kime se sprijateljila!

1337


Hrvatsku misicu Mirnu Naiiu Marić u nedjelju očekuje finalni izbor za Miss Universe 2020. Zbog globalne pandemije koronavirusa najprestižniji izbor ljepote na svijetu prolongiran je za šest mjeseci, a dugom očekivanju napokon je stigao kraj. Sedamdeset i pet ljepotica iz svih krajeva svijeta posljednjih tjedan dana boravi na Floridi i ubrzano se sprema za veliko finale.

”Pandemija je prouzročila teškoće u organizaciji izbora za Miss Universe 2020.Odmah pri dolasku svaka od finalistica morala je biti u cjelodnevnoj karanteni uz obavezan negativan PCR test pri dolasku i check-inu. Testirane su još jednom i mjeri im se temperatura svaki dan. Djevojke su pod nadzorom uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. Nošenje maski je obavezno prilikom izlaska iz hotelske sobe, nema uobičajenog fotografiranja, selfiji u grupama nisu dopušteni”, objašnjava direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač.

Mirna uživa u mnogobrojnim aktivnostima i željno iščekuje finale. ”Slobodnog vremena nemamo, od ranog jutra smo na fittinzima,  probe koreografija traju drugo, imamo i plesnu probu. Jako se veselim jer je s nama na pozorinci i Pitbull”, kaže Mirna.


”S raznih cjelodnevnih snimanja idemo direktno u sobe. Dan je prekratak za sve obaveze koje moramo ispuniti. Snimale smo službene fotografije sa poznatim fotografom Fadilom Berishom. Uistinu je profesionalan i vrlo pristupačan za suradnju, a iskustvo sa seta ću pamtiti. Cimerica mi je s Malte i super se slažemo”, prepričava lijepa Mirna.

Na Floridu je ponijela prekrasne koktel i večernje haljine dizajnerice Matije Vuice kao i nacionalni kostim u kojem će nastupiti u posebnom showu na pozornici. Intervjue su predstavnice svih zemalja odradile online putem Zoom-a stoga ih sutra očekuje samo preliminarno natjecanje kada će se predstaviti u večernjim haljinama i kupaćim kostimima.

”Format natjecanja ponovno je promijenjen i nakon preliminarnog prednatjecanja znati će se kojih će 20 djevojaka biti prozvano u nedjelju na pozornici u Top 21. Odabire se i jedna finalistica putem online glasovanja na mobilnoj aplikaciji Miss Universe. Osobno mi je format prije nekoliko godina bio draži i puno pravedniji jer se odabiralo po 5 predstavnica sa svakog kontinenta i Europljanke su bile više promatrane, a samim time i ravnopravno zastupljene u Top20”, ističe Ivana Delač.

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020 održava se po šezdeset i deveti put 16.5 u Hollywoodu na Floridi, voditi će ga Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše missice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratiti će događanja iz backstagea. Ocjenjivački sud ponovno je sastavljen od uspješnih poslovnih žena, a među njima su se našle i misice Zuleyka Rivera i Brook Lee.

FOTO: Promo

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.