(FOTO) Tatjana se doselila u Gorski kotar, živi u 11 kvadrata i presretna je! Ali to nije sve, ona i odlično kuha!

2653


Ekonomistica i iznajmljivačica Tatjana Boljunčić ugostila je dame četvrtog dana goranskog tjedna ‘Večere za 5’. Ekipa je stigla u Lučice, gdje Tatjana boravi dio godine. Inače dolazi iz Istre pa se od Tatjane očekivala mješavina istarskog i goranskog jelovnika.

“Rođena sam u Istri, a posljednjih godinu dana živim u Delnicama, radim u turističkom naselju koje se nalazi u najljepšoj uvali u Istri. Radim kao asistentica članova uprave. Svaki četvrtak se vraćam u Delnice i ovdje boravim do ponedjeljka navečer. Ponedjeljkom se vraćam u Banjole. Ovdje sam jer sam prije dvije godine kupila kuću za odmor i moram biti prisutna jer su nam najčešće vikendom gosti”, otkrila je o sebi Tatjana.

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

“Naporno je putovati, no kada dođem kod izlazišta Kukuljanovo i pogledam planine Gorskog kotara, meni se srce nasmije i jedva čekam doći kući. Oduvijek me mami šuma, zelenilo, ovdje je predivno”, dodala je dama. “Živim sama više od 20 godina, sretno sam razvedena, imam predivno dvoje djece i troje unučadi. Obitelj mi je važna, no malo vremena uspijevam biti s njima. Djeca dolaze u Gorski kotar i uživaju ovdje. Kao osoba sam prilično organizirana, smirena, volim da se posao odrađuje, iz takta me izbacuje glupost”, zaključila je.

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Na svom imanju u naselju Lučice, Tatjana uživa u idili kućice od svega 11 kvadrata, dok je velika kuća namještena za goste. “Ima sve što treba, spavaću sobu, ormar, kuhinju, stol i kupaonicu”, ispričala je Tatjana. Večeru je odlučila spraviti od palente, kobasica, krumpira, divljači, jabuka, brašna i oraha. “Sastojci su zanimljivi”, otkrila je Tamara. “Kobasice jako volim”, dodala je Ljubica.

Sve priče iz Gorskog kotara ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Ekonomistica i iznajmljivačica Tatjana Boljunčić ugostila je dame četvrtog dana goranskog tjedna ‘Večere za 5’. Na svom imanju u naselju Lučice u okolici Delnica dočekala je dame, a za svoju večeru dobila je 37 bodova. Alma i Dora udijelile su joj 10 bodova, a Tamara je dala tek devet bodova. “Dodala sam plus jer je bila bolja od ove dvije prijašnje večere”, objasnila je. Ljubica je, pak, Tatjani dala najmanji broj bodova – osam! “Bilo je u redu, pomalo jednostavno, ali bila je dobra”, zaključila je.

Sve priče iz Gorskog kotara ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Pripravu večere Tatjana je započela glavnim jelom – veprom s njokima. ‘Smeđe i bijelo’ protukandidatkinje je asociralo na divljač. “Bog te pita, jelen, srnetina, veprovina, a bijelo je umak, podrazumijeva se”, objasnila je Ljubica. Bijelo se, u ovom slučaju, ipak odnosilo na njoke. Uslijedila je priprava predjela nazvanog ‘Žuto na zelenom’. “Sigurno je palenta u igri”, procijenila je Alma i bila je u pravu. Palenta s rikulom, uz kobasicu od medvjeda bila je Tatjanin izbor za predjelo. Za kraj – domaćica se prihvatila deserta kojeg je nazvala ‘Žuto na smeđem’. “Valjda jabuke i cimet”, pretpostavila je Dora o desertu. I bila je u pravu – Tatjana je odlučila poslužiti desert koji je izmislila – palačinke s pireom i pohanim jabukama.

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Svoje gošće Tatjana je dočekala uz prigodne aperitive – istarsku rakiju i liker od ribizla kojeg je radila sama. “Baš se potrudila da nas lijepo pozdravi, imala je prekrasan ambijent, osjećale smo se jako ugodno”, komentirala je Dora. “Aperitiv je bila rakijica istarska, bila je savršena”, dodala je Dora, a složila se i Tamara.

Sve priče iz Gorskog kotara ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Kandidatkinje su ubrzo sjele za večeru gdje ih je dočekalo predjelo – ‘Žuto na zelenom’. “Izgledalo je primamljivo, jako lijepo dekorirano”, komentirala je izgled predjela Tamara. “Kobasice su bile bolje nego palenta, sve u svemu dobro je bilo”, dodala je. Alma je palentu pohvalila, a složila se i Ljubica.

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Sve priče iz Gorskog kotara ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Stiglo je potom glavno jelo – gulaš od vepra s njokima. “Izgled je bio seljački”, komentirala je Alma. Dora se, pak, orijentirala na okus – ‘ne mogu naći zamjerku, bilo je fenomenalno i lijepo se sjedinilo’. “Okus mi je bio ok, no gulaš mi je bio previše jušan. Njoki su bili premekani”, objasnila je Tamara.

Desert je stigao za kraj – i to kao Tatjanino izmišljeno jelo. “Oblici su bili zanimljivi, primamio me”, otkrila je Dora. “Malo zasitno i slatkasto, ali dobro”, objasnila je Ljubica. “Nisam ljubiteljica cimeta, ali opet je bilo fino”, dodala je Alma. “Nije mi bilo fino”, zaključila je Tamara o desertu.

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Djevojkama je za kraj poklonila i prigodne poklone – ručno rađene termosice, a potom je ekipi kao iznenađenje zapjevala vokalna skupina VitaNeo iz Ravne Gore. “Atmosfera je bila odlična”, zaključila je Alma na kraju Tatjanine večere.

Sve priče iz Gorskog kotara ČITAJTE NA OVOM LINKU!

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo – 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Sve o ovotjednim kandidatima ČITAJTE NA OVOM LINKU!

FOTO: RTL

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.