(FOTO) Pogledajte kako su Samoborci proveli vikend

3344


ODRŽANA AKTIVNOST TRAŽENJE GLJIVA

01.10. udruga Djeca za bolji svijet  u Eko centru Budinjak u Samoborskom gorju organizirala je treću godinu zaredom aktivnost TRAŽIMO GLJIVE.


Lijepo vrijeme relativno toplo za ovo doba godine sigurno da je  utjecalo na to da se skupi preko 350 što malih što velikih tragača za gljivama. Nakon par uvodnih riječi o Park prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” od strane njegovog ravnatelja gospodina Kristijana Brkića, kao i naputaka gospodina Božidara Laušina iz gljivarske udruge Sunčanica gdje tražiti gljive, kako ih brati,  krenulo se u šumu po poznatoj Stazi kneževa. Iako nije bilo toliko puno gljiva ipak je svako bio u prilici da nađe bar njih par.


Nakon povratka iz šume organizirano je degustiranje gljivarskog kotlića, pečenje krumpira i kobasica na vatri,olimpijada dječjih sportova, izbor najljepše gljive,  druženje i lješkarenje na dekicama i uživanje u suncu.

Sve u svemu jedno lijepo druženje u predivnoj prirodi sa pozitivnim i zanimljivim ljudima po prelijepom vremenu.Hvala svima što su se odazvali u tako velikom broju  i nadam se da se vidimo vrlo brzo na nekom novom druženju. – Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.