Vratio se Filip! Sjećate li se glazbenika koji nas je oduševljavao?

621


Gotovo 5 godina nakon njegovog zadnjeg singla, na glazbenu scenu se vratio Filip Dizdar!

„Skupa u samoći“ manifestna je pjesma potpuno novog i mračnijeg sounda koji je po prvi puta potpuno u produkciji talentiranog Filipa.

Osim što je upisao režiju na Akademiji dramske umjetnosti, Filip nakon skoro pet godina počinje novu glazbenu priču. Tijekom ove godine, uz utjecaj neizvjesnog vremena, nastala je pjesma „Skupa u samoći“.


Ovaj novi i kreativni izričaj upečatljivog prizvuka i zarazno intrigantnog teksta, svojim se karakterom odmiče od pjesama koje smo od njega navikli slušati.

Sound pjesme ukalupljen je u mračniji, realniji, profinjeniji i zreliji kontekst, a prvi put je mladi glazbenik zaslužan za kompletni aranžman i produkciju, tako da „Skupa u samoći“ više nego ikad odiše prepoznatljivim Filipovim stilom.

Zadnja godina koliko je bila teška bila je i godina preispitivanja životnih odluka i planova za budućnost. Nakon 4 godine produciranja i pisanja pjesama za druge osjetio sam da je pravo vrijeme da se opet vratim autorskom radu, ovaj put kao producent i aranžer.  Pjesma “Skupa u samoći” nastala je slučajno, svirao sam bas i ta jedna linija mi nije izlazila iz glave. Nakon što sam ju snimio, svi ostali instrumenti su se nekako prirodno posložili oko nje i dali pjesmi novi život i atmosferu. No, iako je glazba došla prirodno, pisanje teksta je bio duži proces. Glavni razlog je bio taj što sam u isto vrijeme želio napisati jako osoban tekst, ali da je s druge strane otvoren za interpretaciju. Tekst je na neki način skup trenutaka i vinjeta iz života, trenutaka koji su mi se urezali u sjećanje i nosim ih sa sobom.“ – rekao je Filip Dizdar