Dugo Selo više neće biti isto! Karmela krenula sa stvaranjem turističke destinacije

1860

Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Dugog Sela je početkom veljače na temelju odredbe Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama te Statuta Turističke zajednice Grada Dugog Sela i Odluke Turističkog vijeća raspisalo Natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističke zajednice Grada Dugog Sela.

Nakon provedenog natječaja, početkom ožujka je potpisan ugovor Karmelom Vukov-Colić kao novom direktoricom na mandatno razdoblje od 4 godine. „Do sada nismo imali direktora/icu Turističke zajednice. Nakon jednog neuspješno provedenog natječaja i ovog posljednjeg, jednoglasno smo izabrali Karmelu Vukov Colić kao novu direktoricu“, rekao je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela. Karmela Vukov-Colić preuzela je vođenje turističke zajednice jer smatra da Dugo Selo može raditi više i bolje nego što je radilo do sada u turističkom smislu. „Ovogodišnji plan rada je već donesen te će se provesti, a ono što je moj plan za ovu godinu je  napraviti vidljivijim Dugo Selo i njegovu Turističku zajednicu. Radi se na redizajnu web stranice, otvoreni su Facebook i Instagram profil, a uskoro će se otvoriti i službeni ured“, najavila je Karmela Vukov-Colić. Po završetku Kulturnog informativnog centra, Mala galerija će se u njega preseliti, a njezin prostor će postati ured Turističke zajednice. „Želim da zajednički osmislimo neke nove suvenire i manifestacije koje će postati prepoznatljive za ovaj kraj. „Dugoselsko Martinje“ i „Stara jela z’Dugog Sela“ su dvije najvažnije manifestacije koje treba još bolje izbrendirati i stvoriti od njih turističke proizvode“, kazala je Vukov-Colić. „Iako Dugo Selo nije moj grad, voljna sam za njega i njegove građane nešto napraviti. Želim da zajednički stvorimo nešto dobro i napravimo pozitivne promjene, kako bi zajednički počeli više voljeti ovaj grad i stvorili bolju budućnost.“

Prva manifestacija koje slijedi je ovu subotu, 9. travnja tradicionalna dječja manifestacija „Ususret Uskrsu“ u Perivoju grofa Draškovića od 10 do 14 sati tijekom koje će djeca iz vrtića i škola raditi izloške vezane uz Uskrs uz bogat popratni program. U slučaju kiše, manifestacija se seli u prostorije KUD-a Preporod.

Od 11. travnja do Uskrsa organizirat će se „Uskrsna potraga za jajima“ u suradnji s ugostiteljima i obrtnicima Dugog Sela. Oslikana jaja bit će skrivena po gradu, a njegovom nalazniku će biti osigurana nagrada.

 „Grad Dugo Selo ima dugu tradiciju i povijest. Usprkos svoj izgradnji koja je u tijeku, moramo raditi i na turističkim potencijalima. Imamo ih mnogo koje možemo razvijati i napraviti – od sporta, kulture, vjerskog turizma, prirode, gastronomije i brojnih drugih sadržaja koje morao povezati u cjelinu koja će Grad Dugo Selo stvoriti prepoznatljivim i jedinstvenim“, naglasio je Panian.

Uz martinjske manifestacije po kojima je Dugo Selo, grad zaštitnika vinogradara i vinara, poznat, najviše će se raditi na manifestaciji „Stara jela z’Dugog Sela“. „Voljela bih da ona postanu zaštitni znak ovog grada i da ju svi u vrijeme njezinog održavanja svi i „žive“, od stanovnika do posjetitelja. Kako Samobor i Samoborci žive s maskama, ili Ivanić-Grad s Bučijadom, tako će Dugo Selo sa starim jelima“, rekla je Vukov-Colić.

Gradonačelnik Panian dodao je kao se u doba održavanja „Starih jela“ svi se mogu uključiti. „Najveća mi je želja da ja, moji sugrađani ili posjetitelji možemo prošetati gradom i da nas ljudi pozovu u svoja dvorišta ili domove u kojima ćemo moći probati nešto što su spremale njihove generacije – bakin kolač ili djedov špek i sir, nešto što se u toj kući čuva već godinama. Kroz takve manifestacije građani Dugog Sela će stvoriti zajedništvo. A ako privučemo i turiste, bit ćemo još uspješniji.“

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.