Dugo Selo okupilo slatke male čupavce iz cijelog svijeta

0
498

U organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo održana je prva Nacionalna izložba svih pasmina CAC Dugo Selo 2022, te klupska izložba njemačkih kratkodlakih ptičara Club Championship for Deutscher Kurzhaar Vorstehhund u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara CAC HR.

Svečano otvaranje izložbe održano je u 09:30 sati, nakon čega je krenulo ocjenjivanje za Nacionalnu izložbu. Izloženo je bilo 388 čistokrvnih pasa koji posjeduju rodovnicu priznatu od FCI starijih od 3 mjeseca.

 „Ovo je 21. izložba u organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo. U početku je ova izložba bila organizirana kao izložba lovačkih pasa, ali smo se tijekom godina razvijali, te podigli i proširili na ostale čistokrvne pasmine“, rekao je predsjednik Kinološkog društva Dugo Selo Velimir Sruk.

„Izlagači i posjetitelji su vrlo zadovoljni cijelim događajem, što pokazuje da smo cijelu organizaciju podigli na jednu vrlo visoku razinu. Iako sam danas u ulozi organizatora, moram priznati da, gledajući kao sudac, imamo vrlo lijepe izložbene primjerke pasa“, dodao je Sruk, zahvalivši se NK Dugom Selu koji je ustupio svoje igralište za organizaciju, ali i Gradu Dugom Selu koji je podržao izložbu.

Prijavljeno je bilo 388 pasa u 71 različitoj pasmini. Iako je izložba nacionalna, prijavljeni su bili i izlagači iz devet zemalja – Švedske, Engleske, Mađarske, Slovenije, Italije, Slovačke, Njemačke, Austrije i Makedonije.

„Ova manifestacija je također i uzgojnog karaktera gdje sudci ocjenjuju koliko je pojedini pas  približan standardu njegove pasmine. Cijela izložba je jako dobro organizirana što se može zahvaliti u prvom redu članovima Kinološkog društva Dugo Selo, ali i jedinici lokalne samouprave, koja je uz podršku, ustupila i ovaj teren“, kazao je predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare.

Tijekom cijelog dana prevladavalo je poluoblačno vrijeme, što savršeno odgovara izlagačima i njihovim psima. Početak ocjenjivanja za kratkodlake ptičare održano je s početkom u 12, a program Best in Show u 14:30 sati.

S obzirom da se u isto vrijeme održavala i međunarodna izložba pasa u Parizu, organizatori i natjecatelji ističu da je odaziv od skoro 400 pasa izuzetan uspjeh.

Za najljepšeg psa prve nacionalne izložbe pasa CAC DUGO SELO izabran je Wild Orchid Azurowa Amhara pasmine lhasa apso, vlasnika Željka Mihalića. Drugo mjesto pripalo je  pomarancu Seliona Prime Aurora vlasnice Monike Skok. Treće mjesto zauzeo je škotski ovčar duge dlake Alle Evenstar Diamond Dream, vlasnika Denisa Sabolića.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast vidjeti ovoliki broj izlagača i posjetitelja u našem Gradu. Kinološko društvu Dugo Selo djeluje od davne 1976. godine i svake godine su sve bolji i bolji, što pokazuje i današnja manifestacija. Ova izložba pozicionira Dugo Selo na međunarodnoj kinološkoj ali i turističkoj karti. Velika hvala i sportskom centru i NK Dugo Selo koji je naš današnji domaćin“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić.

Kinološko društvo Dugo Selo daje vrlo veliki i jak doprinos Hrvatskom kinološkom savezu, a iz HKS izražavaju svoju nadu da će se i ubuduće ova izložba organizirati, te da će prijeći u tradicionalnu manifestaciju.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime