Treće izdanje poslovne vinske smotre Vino-trade Acrobat portfolio tasting 2024. koje će se održati 1. ožujka u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn, u organizaciji poduzetnika Dine Kušena iz tvrtke Acrobat D&M i Juraja Duspera iz tvrtke Vino-trade, bit će okrunjeno iste večeri dvjema ekskluzivnim gala večerama s početkom u 20 sati u dva renomirana zagrebačka restorana, ManO2 i Takenoko.
Zanima li vas kakva jela nastaju kada uspješni i nadareni kuhari pripremaju tematsku večeru svaki u zasebnom restoranu za određeni broj posjetitelja, iskoristite ovu senzacionalnu priliku i doznajte iz prve ruke.
Svaka će večera biti inspirirana kulinarskim umijećem pojedinog kuhara i pripremljena od namirnica vrhunske kvalitete. Novi i uzbudljivi okusi koji pozivaju na još, prava su mala umjetnička djela koja će zadovoljiti sva istančana nepca.
Prva tematska večera upriličit će se u restoranu ManO2 i bit će posvećena biranim vinima vinarije TEMPOS Vega Sicilia. Svojim prisustvom vlasnik vinarije don Pablo Álvarez Mezquíriz doprinijet će spektakularnosti događanja, dok će delicije nadarenoga chefa Hrvoja Kroflina osvojiti prisutne.
Za vrhunski gastronomski užitak zainteresirani će izdvojiti 235 eura po osobi, a isti uključuje:
Amuse bouche & Billecart-Salmon Brut Reserve
Kamenica / škamp / krema od algi / limun kavijar / ukiseljeno povrće u octu od bazge
OREMUS, Furmint Mandolás 2021.
Lavlja griva / consomme od gljiva i kave / guščja jetra
TEMPOS Vega Sicilia, Pintia 2019.
Prepelica / paljeni poriluk sa svijetlim misom / mladi krumpir / vlasac
TEMPOS Vega Sicilia, Alión 2020.
Wagyu / kosho & buča
TEMPOS Vega Sicilia, Valbuena 5° 2019.
Makovnjača vol. 2
OREMUS, Tokaji Aszú 5 puttonyos 2017.
Tematska večer u prvom japanskom restoranu u Hrvatskoj, Takenoko, rezervirana je za japanski specijalitet Kobe govedinu koja se ističe svojom mekoćom i bogatim puterastim okusom uz Kobe Fukuju sake koji osvaja na prvu svojim glatkim, hrskavim i osebujnim okusom. Vlasnik Maruyu farme iz Kobea Seido Hirooka, svojim prisustvom, uveličat će ovaj poseban događaj.
Specijalni jelovnik ove senzacionalne večere za kojega je potrebno izdvojiti 240 eura po osobi, osmislio je vrhunski chef Mario Starman u suradnji s Takenoko timom, a sadrži:
Amuse bouche & Billecart-Salmon Brut Reserve
Carpaccio Kobe / chips od riže / cvijet soli
Sake Fukuju, Eco Zer Junmai
Tartar Kobe / hrskava sushi riža / mango umak / mladi luk
Sake Fukuju / Junmai Ginjo
Surf and turf / Jakobova kapica / Teryaki / Kobe / krema celer / klice od češnjaka
Sake Fukuju / Junmai Daiginjo Black Label
Robata / Kobe / baby špinat / shitake/sezam
Rossj-Bass Gaja
Yuzu kolač / krem sir / prhko tijesto / yuzu
OREMUS, Tokaji Late Harvest
Učinite ovaj dolazak proljeća nezaboravnim i rezervirajte večeru po svom „guštu“ i na taj način zaokružite ovaj vrhunski događaj koji pruža prvoklasno gastronomsko iskustvo zbog kojega nećete ostati ravnodušni.
Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da kušate jela s potpisom koja pričaju izvorne gastro priče naših kreativnih chefova.
Rezervirajte svoje mjesto pozivom na kontakt broj ili slanjem elektroničke poruke:
ManO2: +385 1 6430 535 ili mano2@mano.hr
Takenoko: +385 1 6463 385 ili info@takenoko.hr
Tekst napisala: Sandra Brambilla
FOTO: PROMO
Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.
Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.
PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.