Samobor će ove zime biti ljepši od svih! Evo što vas sve čeka

3034


Ovo je za mnoge najljepše doba godine, a Samobor po prvi put priprema bogat adventski program i neke od najčarobnijih trenutaka, s tisućama svjetlucavih lampica, poput beskrajnih čudesnih zvijezda. Između raskošno ukrašenih ulica, prolaza i trgova, a u samom  srcu ovog pitoresknog gradića u blizini Zagreba, smjestit će se jedinstveno božićno klizalište koje će predstojećih dana biti ispunjeno osmjesima i radošću, a  adventska pozornica u blizini ugostit će mnoge umjetnike. Tako će se već u subotu, 27. studenog, na ceremonijalnom otvorenju Adventa u 18 sati na adventskom klizalištu smještenom na travnatoj površini uz veliko parkiralište u Kompareovoj ulici moći uživati u besplatnom klizanju, paljenju lampica uz DJ-a, maskote i Zagrebačke pahuljice. U 20 sati na Trgu Matice hrvatske koncert će održati Giuliano.

Advent u Samoboru ove godine je uistinu posebna, čarobna zimska priča s romantičnom atmosferom koja će vladati cijelim gradom. Koncerti, predstave i ostali umjetnički programi unijet će blagdanski duh, a bit će i skrivenih mjesta u ovom bajkovitom gradu s postavljenim imelama, tako da ih zaljubljeni mogu potražiti. Samobor po prvi put nudi advent pun lijepih božićnih foto kutaka koje će mnogi željeti zabilježiti za uspomenu. Moguće je susresti vilenjake i dobre vile, ali samo ako se potrudite gledati otvorenog srca, baš poput djece na koju su domaćini posebno mislili.

Night shot of the Samobor in winter with festive mood before Christmas

U Samoboru su se dogodile velike promjene i novi duh vlada ovim gradom što se moglo osjetiti i ovog ljeta kada je uspješan projekt „Ljeto u Samoboru“ podigao ljestvicu očekivanja zahvaljujući odličnoj suradnji gradonačelnice Petre Škrobot i direktorice TZ Samobora Martine Paladine.


-Oduvijek vjerujem da je Samobor grad pun neiskorištenih potencijala. U kampanji sam naglašavala kako ću fokus staviti na razvoj turizma, turističkih manifestacija te bolje pozicioniranje Samobora općenito. Upravo realizacija prvog proširenog koncepta ‘Adventa u Samoboru’ i to na novim lokacijama pokazuje smjer u kojem želimo ići. Posjetite nas i uživajte u najradosnijem Adventu – poručila je gradonačelnica Škrobot najavljujući nadolazeći Advent koji će Samobor staviti na mapu obaveznih destinacija u ovo slavljeničko vrijeme.

 Gurmane će privući ugostiteljske kućice gdje će pronaći sve sezonske okuse i užitke zahvaljujući bogatom izboru ukusne hrane i slatkih zalogaja. Zagrijte se šalicom tople čokolade ili aromatičnog kuhanog vina i u ugodnom društvu provedite nezaboravne trenutke Adventa u Samoboru od 27. prosinca, koji nudi najviše.

Cijeli raspored događaja pratite na stranici samobor.hr i na društvenim mrežama organizatora programa, Grada Samobora i Turističke zajednice koji ujedno pozivaju sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

FOTO: Davor Djopar

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.