Dašak svjetske kulture u Samoboru! Evo kakav je dojam Venezuela ostavila na male Samoborce

226

“ODRŽANA RADIONICA UPOZNAJMO VENEZUELU!!!

Udruga Djeca za bolji svijet zajedno sa Centrom za mlade Bunker održala je novu 32. radionicu u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje se predstavila zemlja Južne Amerike – Venezuela. Skupilo se oko stotinjak malih i velikih sudionika.


Venezuelu je predstavio poznati glazbenik Ricardo Luque koji je rođen u Venezueli a već dugo živi u Hrvatskoj. Kroz Ricardovu prezentaciju učilo se o prirodnim ljepotama Venezuele, hrani, biljkama, životinjama, susjedima, plemenima, gradovima. Slušala se priča o tapiru i žabi. Zatim su svi učili plesati joropo nacionalni ples  Venezuele te su svi probali igrati bejzbol koji je inače najpopularniji sport u Venezueli.
Kušali se i jelo tequeño – prženo tijesto omotano oko štapića sira i pio se sok od manga i marakuje.


Na kraju je po običaju bila tombola sa interesantnim ogrlicama od školjki, pletenim novčanicima, te drugim suvenirima iz Venezuele.
Da bi doživjeli čari Venezuele u potpunosti Ricardo nam je na kraju i zapjevao.

 
Puno hvala Ricardu Luque na trudu, energiji, volji da nam na jedan osebujan način približi Venezuelu . Opet smo nešto novo naučili, probali, okusili i opet smo se i zabavili.

Puno hvala svim roditeljima  koji su pomogli danas u izvođenju određenih aktivnosti i u dijeljenju hrane.  Hvala i svim ostalima koji su danas došli i nadam se da se vidimo uskoro na novim aktivnostima– rekao je osnivač i predsjednik udruge Djeca za bolji svijet  Leo Petrov, “

FOTO i tekst: Udruga Djeca za bolji svijet

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.