Čarobni Rovinj i ove godine nudi prave poslastice za sva osjetila

767


Otkrijte čaroliju okusa na jesenskom izdanju gourmet događanja „Putevima rovinjskih delicija“

Jedinstveni okusi i mirisi istarske tradicionalne kuhinje prepoznatljiv su zaštitni poznatih rovinjskih restorana čije će vas delicije ponovno iznenaditi na pomno osmišljenim ribljim i mesnim menijima po promotivnim cijenama.

Početak jeseni i ove nas godine vodi put Rovinja gdje se do 15. listopada održava već tradicionalno gourmet događanje “Putevima rovinjskih delicija“ koje odaje počast bogatstvu i raznolikosti istarske kuhinje. Tijekom sljedećih desetak dana, posjetitelji će imati priliku birati između bogatih mesnih i ribljih jelovnika poznatih rovinjskih restorana Dream, Brancin da Nino, Kantinon, Marina, Štorija, Ranch Fortuna i Santa Roma, i to po promotivnoj cijeni od 20 eura koja uključuje predjelo, glavno jelo i desert. Nezaboravno iskustvo zaokruženo je i čašom vina lokalnih vinara koje nadopunjuje i oplemenjuje svaki zalogaj, stvarajući tako potpuni gourmet doživljaj.


U okusima jeseni na tanjuru, istarske maneštre s bobići i pancetom, ovčjeg sira na žaru s umakom od tartufa, mariniranih sardela na savor, domaćih pljukanaca u umaku s morskim plodovima, crnog rižota od lignji, sladoleda od tartufa, fritula i mnogih drugih specijaliteta, krije se duh istarske gourmet ponude i kulturno nasljeđe ovog prekrasnog kraja. Pomno birane delicije, vrhunska vina, autentični ambijent i topla gostoljubivost stvorili su prepoznatljivost ovog događaja koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Sinergija želje za stvaranjem okruženja u kojem se tradicija i inovacija stapaju u nezaboravno gourmet putovanje spojila je višegodišnje iskustvo Turističke zajednice grada Rovinja, Udruženja obrtnika Rovinj i turističke kompanije Maistra na jednom mjestu. Zato, dođite i uživajte u nepreglednom moru okusa, mirisa i boja koje Istra nudi, a detaljne mesne i riblje jelovnike svakog restorana potražite na stranici Turističke zajednice grada Rovinja.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.