Bravo za Svetu Nedelju! Podržali su sjajnu humanitarnu akciju

1002

U subotu 18. prosinca 2021. godine, je u Svetoj Nedelji održan prigodni program povodom tradicionalnog, 15. božićnog humanitarnog koncerta „Želim život“, koji organizira zaklada Ana Rukavina. Glavni cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Ana Rukavina je svoju borbu s opakom bolesti izgubila 26. studenog 2006. godine, a svojim je emotivnim pismom ganula i ujedinila cijelu Hrvatsku. ”Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, „želim život”, napisala je prije 15 godina Ana Rukavina, iskreno moleći za pomoć u liječenju od leukemije. Unatoč tragičnom ishodu, uspjela je i dalje širiti val dobrote i pružiti nadu za spas svima koji vode bitku s malignim oboljenjima koštane srži i limfnih čvorova.

„Drago mi je što Sveta Nedelja na svojim Zimskim cajtima, na novoj lokaciji, može podržati ovu humanitarnu akciju. Prošli vikend je kroz Zimske cajte prošlo oko 10.000 ljudi, a ako se ovako nastavi i poslije Božića, mogli bi doseći brojku od 100.000 posjetitelja, i da samo jedan dio njih daruje prema Zakladi, već smo napravili veliki posao“, rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Grad Sveta Nedelja, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, Novom TV, te organizacijsku pomoć TZ Grada Svete Nedelje, Kulturne zajednice Grada Svete Nedelje i Koordinacijskog odbora Grad prijatelj djece  Sveta Nedelja, je pripremio bogat prigodni program, kao uvertiru u sami koncert.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.