Bravo za ovaj zagrebački vrtić! Najmlađi pomažu vršnjacima iz Ukrajine: Uvest ćemo ih u svoj čarobni svijet priča i bajki!

1412

Poticanje i njegovanje humanih vrijednosti od najranije dobi u DV Milana Sachsa

Djelatnici i djeca zagrebačkog Dječjeg vrtića Milana Sachsa već dugi niz godina najmlađe senzibiliziraju o važnosti pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.

Ravnateljica dr.sc. Gordana Lešin priča nam kako su svi u vrtiću ponosni na susrete s djecom s posebnim potrebama, korisnicima  Caritasove „Kuće ljubavi“, na druženja s imigrantima i djecom romske nacionalnosti.

– S radošću se sjećamo njihovih osmjeha i ozarenih lica koja su izmamile  vesele predstave naše djece, nezaboravni će nam ostati igrokazi i lutkarske pustolovine junaka iz mašte – ističe ravnateljica.

dr.sc. Gordana Lešin

dr.sc. Gordana Lešin

Tradiciju organiziranja i održavanja humanitarnih akcija u vrtiću Milana Sachsa nastavljaju i ove godine za djecu iz Ukrajine.

– U svakodnevnoj interakciji s djecom u ovim izazovnim vremenima, primijetili smo veliko suosjećanje za probleme u kojima su se našli njihovi vršnjaci iz Ukrajine. Naši odgojitelji uočili su potrebu i želju djece da pomognu svojim vršnjacima te smo odlučili da humanitarni rad ove godine usmjerimo na njih, pod sloganom „Djeca djeci s ljubavlju“. Mi odrasli ponekad nismo svjesni kolika je moć medija u formiranju dječjih razmišljanja i doživljaja. Djeca neposredno upijaju i proživljavaju informacije iz okoline te stvaraju svoju sliku o svijetu, postavljajući bezbroj pitanja na koje ponekad odrasli nemaju pravi odgovor – kaže ravnateljica.

 „Ljubav u srcu nosimo i volimo cijeli svijet“ – Franjo (6 god.)

„Volim mamu, tatu, seku, baku i djeda, volim svoje prijatelje  i igru” – Lana (6 god.) 

„Zagrlio bih cijeli svijet da imam velike ruke“- Dario (5 i pol god.)

Dječji vrtić Milana Sachsa humanitarnu akciju provodi u suradnji s Crvenim križem, prikupljajući hranu i higijenske potrepštine za male protjerane Ukrajince. I nije to sve. Stručni djelatnici i odgojitelji napravili su plan kako bi se djeca na najbolji mogući način mogla integrirati u njihove vršnjačke skupine.

– Kroz likovne aktivnosti i izradu interaktivnih slikovnica, uvest ćemo ih u svoj čarobni svijet priča i bajki te na taj način potaknuti pozitivne emocije koje im sada trebaju više nego ikad. Pripremili smo i uvježbali predstave i igrokaze koje smo do sada izvodili, a odabrali smo sadržaje sa sretnim završetkom, koje nose poruku ljubavi i mira, dajući im nadu da će se uskoro vratiti svom domu! – dirljivo je kazala Gordana Lešin.

Vrtićka djeca u svim etapama projekta

Mali humanitarci u vrtiću Milana Sachsa važan su dio tima. Imaju pregršt  korisnih i maštovitih ideja pa ne čudi što ih brižni odgojitelji uključuju u sve etape projekta. Ipak, tu se ne smiju zaboraviti roditelji koji su djeci važna podrška da ustraju u svom vrijednom humanitarnom radu.

TEKST: Zazubice

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.