Ljubav neke stoji 37 milijuna eura! Evo koliko će za Valentinovo potrošiti u ovom gradu

355


Cvijeće, bombonijere, kozmetika, poklon-bonovi i nakit najčešći su darovi u Beču za Dan zaljubljenih. U odnosu na prošlu godinu sada više građana planira razveseliti svoje voljene kupnjom dara.

Dan zaljubljenih je pred vratima, a na najromantičniji dan u godini ljudi obično iskazuju svoju ljubav voljenoj osobi znakom pažnje. Prema novom istraživanju Bečke gospodarske komore čak više od 80 posto ispitanih muškaraca ove godine namjerava kupiti dar za svoju bolju polovicu. Svojeg partnera darom želi obradovati 66 posto žena. Pritom će jedna osoba u prosjeku potrošiti oko 40 eura uoči ili na sam Dan zaljubljenih, što je manje nego prošle godine. No u usporedbi s prethodnom godinom sada više građana planira iskoristiti taj dan da razvesele svoje najmilije. Od toga bi najvećim dijelom trebale profitirati klasične trgovine u odnosu na online kupovinu jer čak 83 posto njih kupnju namjerava obaviti na fizičkim prodajnim mjestima.  

Najčešći dar i ove će godine biti cvijeće. Čak 55 posto ispitanika svojim partnerima želi iskazati ljubav kupnjom cvijeta ili biljke. 40 posto njih planira kupiti bombonijere i druge slatkiše, a slijede parfemi i kozmetika (18 posto). Za kupnju poklon-bona za neku zajedničku aktivnost poput odlaska u restoran ili na odmor odlučuje se 15 posto ispitanih, dok 10 posto želi darovati nakit. Predviđa se da će Bečanke i Bečani povodom ovogodišnjeg Valentinova izdvojiti ukupno 37 milijuna eura.


Slika: Najčešće se daruje cvijeće © Unsplash

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.